Fabrica de fapte bune.  Bursierii Fundației Comunitare Prahova: Roberta Zinca

Fondul de Burse și Mentorat, derulat de Fundația Comunitară Prahova, a reușit, în 2021, la fel ca în anii trecuți, să ofere suportul absolut necesar tinerilor valoroși care merită să fie sprijiniți pentru a depăși greutățile pe care le întâmpină. Succesul a fost garantat prin implicarea sponsorilor și a tuturor celor care au înțeles să sprijine cauzele care contează. Roberta Zinca se numără printre cei 15 bursieri din acest an, iar visul ei de a avea propria pianină s-a împlinit.

Fondul de Burse și Mentorat, derulat de Fundația Comunitară Prahova, este un proiect care are drept scop oferirea de sprijin financiar tinerilor valoroși care vor să-și continue studiile sau să facă față provocărilor de a-și dezvolta pasiunile.

Alături de Fundația Comunitară Prahova s-au aflat sponsori, dar și comunitatea locală. Cu toții au înțeles că faptele bune pot prinde viață și pot schimba destine.

Roberta Zinca are 18 ani și este elevă în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Camen Sylva” din Ploiești.

Pentru Roberta, de când se știe, pianul a reprezentat mai mult decât o pasiune. Încurajată de tatăl său, cu multe ore de studiu, tânăra a descoperit, încă de pe vremea când era copil, tainele din spatele notelor muzicale.

Lipsa unei pianine a fost, însă, o provocare mult prea mare pentru Roberta. A ales ca instrument opțional flautul, dar pianul a rămas în continuare „pasiunea principală”. Însă pentru studiul aprofundat avea nevoie de pianină.

 „Bursa m-a ajutat să ajung mai aproape de visul meu… Să am propria pianină. Am reușit, astfel, să plătesc avansul pentru pianină. Este un vis devenit realitate, să pot exersa acasă, la orice oră…”, ne-a mărturisit Roberta, care, a demonstrat că trebuie să lupți cu mult curaj pentru pasiunile pe care le ai.

Tinerii frumoși din Prahova merită acest sprijin, iar Fundația Comunitară Prahova a reușit să modeleze destine. Implicarea a dat roade, iar proiectul derulat de Fundația Comunitară Prahova a prins, în fiecare an, contur. S-a multiplicat și a generat acea scânteie necesară pentru mobilizarea comunității locale. Dincolo de ajutorul financiar primit, bursierii din acest an spun, la unison, că, la rândul lor, vor să se implice în activitatea de voluntariat.

Fondul de Burse și Mentorat este un program al Fundației Comunitare Prahova, susținut de COLEN IMPEX – Antreprenor general în construcții, Equilibrium Residence Ploiești, Carmistin, Centrul Educațional SEVA, Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, Faxmedia Consulting, BRITT Structure, Inspectoratul Ș

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile