Fondul “Orasul creste frumos”

Fundaţia Comunitară Prahova lansează fondul „Oraşul creşte frumos” pe care îl administrează. Fondul s-a constituit prin organizarea Conferinţei Filantropice „Despre valori-moralitate-demnitate” susţinută de maestrul Dan Puric la Ploieşti, în anul 2013, organizată de către Grupul de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Prahova cu scopul de a atrage fonduri pentru iniţiative de dezvoltare a comunităţilor judeţului Prahova. O contribuţie importantă în realizarea fondului au avut-o S.C. WYLZE LOGISTIK S.R.L. şi BAUPARTNER CONSTRUCT S.R.L. prin susţinerea cheltuielilor de organizare.

Obiectivul principal al fondului este de a stimula grupuri de iniţiativă şi organizaţii neguvernamentale din zonele urbane ale Judeţului Prahova să dezvolte proiecte care să contribuie la producerea unor schimbări pozitive. Vor fi finanţate 3 (trei) proiecte, câte unul din fiecare domeniu: educaţie, sănătate, cultură: Educaţie – 10.400 lei, Sănătate – 10.200 lei, Cultură – 10.000 lei.

 

Cel mai mare fond al Fundatiei Comunitare Prahova,Fondul ”Orasul creste Frumos” si-a desemnat castigatorii in luna decembrie 2013, implementarea proiectelor a inceput deja din data de 6 ianuarie 2014. Castigatorii sunt:

Grupul de Initiativa ”Iubesc Ploiestii” format din Alexandra Anton si Corneliu Moraru, pentru domeniul ”Cultura” cu proiectul ”Redescopera Ploiestii”. Scopul proiectului este de a promova orasul Ploiesti din punct de vedere turistic si cultural. Obiectivele specifice constau in: realizarea primei harti turistice bilingve a orasului Ploiesti , informarea beneficiarilor cu privire la cele mai importante obiective turistice din oras si istoria lor, asigurarea vizibilitatii maxime a hartii la nivelul comunitatii locale.

 

Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic Romania Filiala Prahova pentru domeniul ”Sanatate” cu proiectul ”Schimbarea Mentalitatii prin campanie de promovare a imaginii si informare”. Proiectul are ca scop imbunatatirea informarii parintilor persoanelor cu handicap, membre ale ASCHF-R Filiala Prahova despre drepturile si facilitățile de care ar trebui să beneficieze, posibilitățile de recuperare, informații despre drepturile și servicile sociale pentru persoanele cu handicap în vederea integrării lor în societate. Obiectivele proiectului sunt promovarea accesului la serviciile necesare, la educație și formare profesională corelată cu nevoile persoanei cu handicap în vederea creșterii șanselor de integrare socială și a preveni marginalizarea persoanelor cu dizabilități, implicarea autorităților locale în gestionarea problematicii persoanei cu handicap. ASCHF-R Filiala Prahova propune editarea unui buletin informativ pentru persoanele cu dizabilități si să ofere un spectacol artistic in beneficiul comunității.

 

Asociatia Viitorul Tinerilor pentru domeniul ”Educatie” cu proiectul ”Voluntar in comunitatea mea”. Scopul proiectului: imbunătăţirea conceptului de voluntariat in randul tinerilor, a comunitatii in general. Obiectivele proiectului sunt sa promoveze voluntariatul ca o resursa inepuizabila, prin care multe probleme ale comunitaţii pot fi abordate si chiar rezolvate; sa ofere curs de formare ONG-urilor, adminitratiei locale si a institutiilor private care lucreaza cu voluntari; sa furnizeze o legatura intre voluntari si organizatii.

 

Fondul „Oraşul creşte frumos” este administrat de către Fundaţia Comunitară Prahova (www.fundaţiacomunitaraprahova.ro), organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

 

Pentru mai multe informaţii despre acest Fond, vă rugăm să ne contactaţi la:

Mihăilă Isabela

Director Executiv

Tel. 0729-457.963

initiativa@fundatiacomunitaraprahova.ro
isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

 

Mădălina Tuinete

Manager granturi

madalina@fundatiacomunitaraprahova.ro
Tel. 0729-457.965

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile