Fondul Științescu

Studiile ultimilor ani au  scos în evidență faptul că educația este domeniul de interes maxim pentru toate țările lumii. Doar prin educație reușim să formăm o nouă generație de tineri creativi și inventivi. Județul Prahova are o istorie îndelungată în tehnologie, inventică și inginerie. Chiar dacă există în prezent în Prahova companii din domeniul industriilor și centre de cercetare, domeniul de educație STEM (Știință – Tehnică – Inginerie – matematică) nu reușește să “strălucească” în Prahova așa cum o făceau odinioară.

Ce este Fondul Științescu?

Un fond de finanțare pentru proiecte care ajută profesorii, elevii și practicienii să își reactiveze pasiunea pentru științe și tehnologie.

O formulă pentru progresul în inovație și științe dezvoltată de parteneri puternici:

  • RAF oferă jumătate din bugetul necesar fondului
  • Partenerul local contribuie cu bani și perspectiva proprie la designul de proiect
  • Fundația Comunitară Prahova transformă resursele în proiecte și comunicare

Teoria schimbării: dacă pasionații de știință și tehnologie (profesori, practicieni, ONG-iști) oferă un model nou de învățare prin experiență, unda de impact se propagă în timp și către mai multe generații de elevi, care vor deveni viitorii specialiști în S.T.E.M.

Mai multe detalii pe pagina web dedicata programului: http://prahova.stiintescu.ro.

[wp_progress_bar text=”Fonduri pentru Stiintescu” pc=”90″]

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile