Fabrica de fapte bune.  Bursierii Fundației Comunitare Prahova: Florentin Ionuț Alexandru

Fundația Comunitară Prahova reușește, zi de zi,  să mobilizeze oameni pentru fapte bune. „Fondul de burse și mentorat”, dedicat elevilor valoroși din județ,  este unul dintre proiectele derulate prin implicarea sponsorilor și partenerilor locali. Florentin Ionuț Alexandru a fost admis, anul acesta, la Politehnică și este unul dintre cei 15 beneficiari de bursă.

Fundația Comunitară Prahova sprijină, cu ajutorul sponsorilor și partenerilor din comunitate, tinerii valoroși. Un proiect care dă roade pe termen mediu și lung. Bursele vin în sprijinul copiilor, adolescenților și tinerilor, cu scopul clar de a oferi șansa ca aceștia să-și continue studiile sau să performeze într-un domeniu.

Florentin Ionuț Alexandru este unul dintre tinerii care merită aplaudat. Vorbește cu responsabilitate despre școală, dar și despre planurile de viitor. Florentin și-ar dori nu doar să-și continue studiile, să aprofundeze tot mai multe cunoștințe… Dacă ar avea resurse financiare nelimitate și-ar dori să investească în sistemul de educație, despre care spune că merită să fie modernizat.

Florentin locuiește cu bunicii în satul Varnița, din comuna Șirna. Este autodidact și, de mic, a făcut o pasiune pentru calculatoare. Are 19 ani, iarmatematica, informatica, chimia și fizica sunt doar câteva dintre materiile care l-au atras pe vremea când era elev. A absolvit Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești. Pe timpul școlii, Florentin a participat la mai multe concursuri naționale de chimie și a câștigat Premiul I la Concursul Șerban Țițeica. La Bacalaureat a obținut media 9,46 și a fost admis la Politehnică. Și-a ales specializarea Calculatoare, Tehnologia Informatică.

„Bursa a fost importantă pentru mine. Am reușit să mă pregătesc pentru Bacalaureat. Am aflat despre bursa de la Fundația Comunitară Prahova de la doamna mea profesoară de fizică, Nicoleta Constantinescu. Este un sprijin important, un gest frumos din partea Fundației Comunitare Prahova, în condițiile în care un astfel de suport direct lipsește. Am fost declarat admis la Politehnică, specializarea Calculatoare și Tehnologia Informației”, ne-a mărtusit Florentin, care are planuri pe termen lung. Își dorește să termine facultatea și, spune el, nu va ezita niciun moment să fie alături de Fundația Comunitară Prahova, în activitățile voluntare.

Fondul de Burse și Mentorat este un program al Fundației Comunitare Prahova, susținut de COLEN IMPEX – Antreprenor general în construcții, Equilibrium Residence Ploiești, Carmistin, Centrul Educațional SEVA, Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, Faxmedia Consulting, BRITT Structure, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Observatorul Prahovean – Știri din Ploiești&Prahova.

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile