Împreună cu Rafinăria Petrobrazi am susținut amenajarea unui parc în comuna Tinosu

Rafinăria Petrobrazi, prin intermediul Fundației Comunitare Prahova, a amenajat un parc cu suprafața de 1500 de metri pătrați în comuna Tinosu. Parcul se află în vecinătatea zonei recent împădurită de OMV Petrom, cu sprijinul voluntarilor, prin programul „România plantează pentru mâine”. Parcul inaugurat astăzi îi va deservi pe cei 2400 de locuitori ai comunei Tinosu precum și pe locuitorii comunelor învecinate.

Proiectul a prevăzut montarea de elemente de mobilier urban, stâlpi de iluminat, douăsprezece pergole precum și trei complexe de joacă pentru copii. Cu ajutorul voluntarilor OMV Petrom, în incinta parcului au fost amenajate spații verzi. Primăria comunei Tinosu a preluat parcul în administrația sa, va asigura sursa de curent pentru iluminat precum și operațiunile de întreținere a funcționării zonelor amenajate și resursele umane necesare întreținerii acestor spații. Configurația finală a parcului fost realizată de Primăria Tinosu, în funcție de selecția ofertelor pe criterii de calitate, preț și durabilitate, cu sprijinul Fundației Comunitare Prahova.

Adrian Nicolaescu, Director Administrativ Rafinărie Petrobrazi: „Credem că rolul nostru merge dincolo de producerea de energie, de investiții și de asigurarea de locuri de muncă. Suntem parte din comunitatea în care ne desfășurăm activitatea și ne dorim să ne implicăm activ în viața comunității. Prin acest proiect am vizat realizarea unui spațiu agreabil, adecvat desfășurării activităților în aer liber, pe care să îl oferim comunei Tinosu.”

“De astăzi locuitorii Comunei Tinosu beneficiază de un parc amenajat unde iși pot duce copiii pentru joacă și recreere în condiții foarte bune. Este o investiție cerută și așteptată de comunitate. Totul a fost posibil datorită implicării OMV Petrom care a dat curs solicitării noastre de sponsorizare, și prin intermediul Fundației Comunitare Prahova lucrarea a fost executată. În numele comunității, mulțumesc pentru implicarea fără de care părinții trebuiau să aleagă alte soluții pentru copiii lor.”,  a menționat Andrei Iulian Gabriel, Primar Comuna Tinosu.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârșitul lunii iunie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 7%, iar 21,4% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2020.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile