Fondul Științescu Prahova „hub-uri Educaționale” – EDIȚIA 3.0 (2022)

Fundația Comunitară Prahova, cu susținerea partenerilor locali, lansează  Fondul Științescu Prahova „hub-uri Educaționale” – EDIȚIA 3.0 (2022) prin care oferă granturi în valoare de 86.000 lei pentru proiecte în domeniul știință, tehnică, inginerie și matematică.

 

Fundația Comunitară Prahova, cu susținerea partenerilor locali, oferă finanțări nerambursabile pentru proiecte educaționale care stimulează pasiunea pentru științe în rândul copiilor și tinerilor.

Fondul Științescu ediția 03 este implementat în județul Prahova de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federația Fundațiilor Comunitare din Romania, finanțat la nivel local de Colen Impex, Equilibrum Residence, Aquila, Britt Construct, RBC Gas, Ina Dent, Grupul Observatorul Prahovean și Farmacia Farmex.

Valoarea totală a fondurilor acordate prin programul Fondul Științescu 03 – Hub-uri Educaționale este de 86.000 lei. Fiecare proiect finanțat poate beneficia de o finanțare de 21.500 lei, iar contribuția fiecărui aplicant trebuie să fie de minim 10% din valoarea totală a proiectului, fie în bani, fie în natură.

În afară de finanțare, oferim celor interesați să deruleze astfel de proiecte instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Activităție se vor desfășura în perioada noiembrie 2022 – noiembrie 2023.

La Fondul Știintescu pot aplica:

  • Organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii),
  • Unitățile de învățământ.

Cum aplici?

Găsești pe site-ul https://prahova.stiintescu.ro formularele standard în format editabil: formularul de narativ, formularul de buget și planificarea activitatilor.

Înscrierea proiectului se va face prin completarea online a formularului narativ și încărcarea în platforma online (https://fundatiacomunitaraprahova.grantmanager.ro/ ) a următoarelor documente:

  • Bugetul Proiectului;
  • Calendarul de activități (GANTT);
  • C.V.-ul coordonatorului de proiect;
  • Alte documente relevante (planse, poze).

Termenul limită pentru completarea și transmiterea formularului online:  31 octombrie 2022

„Științescu se află la ediția 3.0 iar ideea de hub-uri educaționale este un nou nivel în domeniul asimilării cunoștințelor în științe, tehnologie, inginerie și matematică. Acesta, ca de fiecare dată, este un prim pas spre un viitor în care vrem să privim cu încredere”, susține Bianca Daniță, coordonator program.

Programul este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: București, Sibiu, Iași, Cluj, Brașov, Bacău, Țara Făgărașului, Oradea, Mureș, Odorheiu Secuiesc și Galați, prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

Fondul Științescu Prahova este un fond privat de finanțare nerambursabilă, coordonat la nivel local de către Fundația Comunitară Prahova. În perioada 2017 – 2021 au fost acordate 26 granturi cu o valoare totală de 195.000 lei pentru ca peste 2.000 de elevi din 8 comunități prahovene să îndrăgească științele. 

Persoana de contact

Bianca Dăniță

Manager Programe Fundația Comunitară Prahova Telefon: 0736.351.513E-mail: bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro www.prahova.stiintescu.ro www.fundatiacomunitaraprahova.ro

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile